Μουσείο Μπενάκη & KinderDocs
9 Δεκεμβρίου 2019
ΒΡΑΒΕΥΣΗ 3ου ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ ΩΣ ΑΕΙΦΟΡΟ ΣΧΟΛΕΙΟ
10 Ιανουαρίου 2020

ΔΙΑΖΩΜΑ

Κατά τη φετινή χρονιά, οι μαθητές/τριες της Γ Γυμνασίου γίνονται μέλη του «Διαζώματος», της Κίνησης Πολιτών με θέμα τη συντήρηση, ανάδειξη και αξιοποίηση των αρχαίων θεάτρων Download Dragon Rise. Το Σχολείο μας αποτελεί το φετινό συνεργάτη του Προγράμματος «Εργαστήρι τριών συναντήσεων για οργανωμένη ομάδα σχολείου» που έχει σχεδιαστεί από το Διάζωμα και της Εκδόσεις Πατάκη, στο πλαίσιο του «Μήνα Εφηβείας» 2019 그레이 아나토미 다운로드.
Στις 19.12.2019 οι μαθητές/τριεςπου συνοδεύονταν από τις καθηγήτριες κκ. Παναγιώτα Σουρίδη, φιλόλογο και Τσιμή Κλειώ, φυσικό, βρέθηκαν στον φιλόξενο χώρο του βιβλιοπωλείου Πατάκη (Ακαδημίας 65, Αθήνα) για την πρώτη συνάντηση γνωριμίας τους με το Σωματείο Διάζωμα και τον ρόλο του στην αποκατάσταση, ανάδειξη και προβολή των αρχαίων θεάτρων καθώς και με το εμβληματικό αρχαίο θέατρο του Διονύσου Ελευθερέως, στην νότια κλιτύ του βράχου της Ακρόπολης, το οποίο καλούνται να «υιοθετήσουν» και να «συστήσουν» στους συμμαθητές τους, στην εκπαιδευτική κοινότητα και στην τοπική κοινωνία Download the prerequisites.
Μετά τη θερμή υποδοχή που τους επιφύλαξε από την πλευρά των Εκδόσεων Πατάκη, ο κ 자동차 주말여행 코스북. Δικαίος Χατζηπλής, υπεύθυνος εκδηλώσεων εφηβικού βιβλίου και συγγραφέας και από την πλευρά του Διαζώματος, η κ 판다앱. Μαίρη Μπελογιάννη, φιλόλογος, δρ. αρχαιολόγος και υπεύθυνη των εκπαιδευτικών προγραμμάτων του Διαζώματος, οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν:
α/ παραδείγματα «κοινωνικοποίησης» ενός αρχαίου θεάτρου, αλλά και τρόπους αξιοποίησης του πολιτιστικού και περιβαλλοντικού αποθέματος ενός τόπου, που προτείνει και υλοποιεί το Διάζωμα σε απόλυτη συνέργεια με τους αρμόδιους φορείς, όπως είναι το Υπουργείο Πολιτισμού, οι Περιφέρειες η Κοινωνία των Πολιτών και οι Δήμοι, τα οποία παρουσίασε με εύληπτο τρόπο η κ Terraria 1.3. Μαρία Κουρασάνη, αρχαιολόγος και στελέχους του Διαζώματος
β/ την ιστορία και την εξέλιξη των αρχαίων θεάτρων με έμφαση στο αρχαίο θέατρο του Διονύσου Ελευθερέως τα οποία ξετύλιξε με συναρπαστικό τρόπο ο κ Download the game for memories. Κωνσταντίνος Μπολέτης, αρχιτέκτων, αρχαιολόγος και αναστηλωτής του θεάτρου
γ/ τη διαδικασία συγγραφικής αποτύπωσης ενός αρχαίου γεγονότος με χαρακτηριστικά παραδείγματα μέσα από βιβλία που έχουν εκδοθεί και κυκλοφορούν με επιτυχία, την οποία παρουσίασε με διαδραστικό τρόπο η κ Your name is a last-minute. Κατερίνα Σέρβη, συγγραφέας και αρχαιολόγος
δ/ πετυχημένους τρόπους προβολής και επικοινωνίας ενός προϊόντος ή μιας δημιουργίας ως «μελέτη περίπτωσης» που παρουσίασε με χαρισματικό τρόπο ο κ Download a Gothic. Δικαίος Χατζηπλής, υπεύθυνος εκδηλώσεων εφηβικού βιβλίου των εκδόσεων Πατάκη και συγγραφέας Download magic engineering.
Η πρώτη συνάντηση έκλεισε με την εφαρμογή του «καταιγισμού ιδεών» μέσα από την οποία ακούσθηκαν πολλές φρέσκιες ιδέες με τις οποίες οι μαθητές θα «συστήσουν» το αρχαίο θέατρο Διονύσου Ελευθερέως στο μαθητικό κοινό (θεατρικό παιχνίδι, βιωματικό παιχνίδι, κουκλοθέατρο κ.λ.π.).
Θα ακολουθήσουν, στις αρχές της Άνοιξης η δεύτερη συνάντηση, στο αρχαίο θέατρο αυτή τη φορά, με τον κ. Κωνσταντίνο Μπολέτη να βοηθά τους μαθητές να ανακαλύψουν το θέατρο του Διονύσου Ελευθερέως in situ (κατά χώραν) και προς το τέλος της Άνοιξης οι μαθητές θα «συστήσουν» το αρχαίο θέατρο στη σχολική τους κοινότητα, αλλά και στο ευρύ κοινό μέσα από ευφάνταστες μαθητικές δημιουργίες.